Ballagási családi ebéd majd utána parti a barátokkal? Osztálytársakkal?

Ballagási családi ebéd majd utána parti a barátokkal? Osztálytársakkal?

A középiskolai ballagás nagy esemény a diákok és a szüleik életében is, illik hát megünnepelni. Egy családi ebéd, vagy osztálybuli a megfelelő erre? Esetleg más program? Ennek járunk utána.


A középiskolában eltöltött 4, 6 vagy 8 év hosszú idő. Ezalatt a hosszú évek alatt a diákok csapattá kovácsolódnak, emlékek fűzik össze őket barátokká válnak. A megszerzett bizonyítványban, a diák több év kemény munkája fekszik. Ezért a ballagást mint igen jelentős eseményt a hozzá megfelelő módon illik megünnepelni.

Nagy, össznépi családi eseményt, vagy csak egy szűk körű vacsorát?

Azért hogy minden a legnagyobb rendben menjen, igen sok múlik a szülőkön, sokat kell tevékenykedniük ahhoz, hogy szép és emlékezetes legyen a gyermekük ballagási ünnepsége. Az ünnepelt személyiségén, akaratán múlik, hogy ő mit is szeretne igazából. Lehet, hogy egy egyszerű, de hangulatos családi vacsora valamelyik kisvendéglőben az, amit a gyermek el tudna képzelni önmaga számára.
ballagasi_asztal

Ballagási party a barátokkal, az osztállyal.

A ballagási bulin a gyermekek megünneplik az együtt töltött időszakot, előkerülnek a sztorik az osztálykirándulásokról, tanárokról. Egy ilyen buli szervezése sokkal könyebb feladat, mint egy nagycsaládos ebédet összehozni. Helyszín lehet: egy biliárdszalon, bowlingpálya. Kisebb létszám esetén a kerti party is jó lehetőség.
party_diakok
Érdemes odafigyelni, hogy időben kezdjétek a szervezést, hogy a ballagási meghívó szöveg már utaljon az azt követő eseményekre.
Ha lemaradtál az előző cikkeinkről melyben a ballagási szokásokról illetve a ballagási dalokról írtunk akkor olvass bele azokba is:
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is:

Hozzászólásom

Ellenőrző kód: *
5 + 9 =

* a csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni